Youropia Flag


19 Φεβρουαρίου 2011
Ειδήσεις
Πίστα F1 στο Ελληνικό είχε προτείνει ο Τομπάζης
Διαβάστε τι ανακαλύψαμε από το msfree.gr. Ο γνωστός αρχιτέκτονας είχε προτείνει την κατασκευή πίστας στην περιοχή του Ελληνικού το 2004

Η κατασκευή πίστας Formula 1 στο Ελληνικό είχε προταθεί  από τον Αλέξανδρο Τομπάζη το 2004 στη μελέτη αξιοποίησης της έκτασης που άφησε πίσω του το πρώην αεροδρόμιο. Σύμφωνα με την ομάδα του Τομπάζη η συγκεκριμένη περιοχή δε θα έπρεπε να συγκρίνεται με μητροπολιτικά πάρκα όπως της Νέας Υόρκης αφού δεν βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και της οικιστικής ανάπτυξης αλλά θα έπρεπε να ακολουθεί μοντέλα άλλων πάρκων που στοχεύουν στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Αλέξανδρου Τομπάζη η περιοχή θα μπορούσε να κρατήσει την αερολέσχη της και να περιέχει πίστα Formula 1 κρατώντας ταυτόχρονα το χαρακτήρα του πάρκου και του πνεύμονα πρασίνου.

Δυστυχώς το σχέδιο του γνωστού αρχιτέκτονα που παρουσιάστηκε από το MEGA δεν ακολουθήθηκε, αφού η κυβέρνηση έχει αναθέσει σε άλλον αρχιτέκτονα να παρουσιάσει νέα μελέτη εκμετάλλευσης για την αξιοποίηση του Ελληνικού από το Κατάρ. Το νέο σχέδιο φαίνεται ότι δεν περιλαμβάνει πλέον την πίστα Formula 1 αλλά αντί αυτού προτείνει την κατασκευή δύο γηπέδων γκόλφ, mall αλλά και δημιουργία οικιών.

Άλλη μια ευκαιρία για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό πέρασε ανεκμετάλλευτη.