Youropia Flag


20 Ιουνίου 2016
Ειδήσεις
Βρέχει γάτες
Στο απομακρυσμένο νησί Aoshima της Ιαπωνίας, το οποίο έχει μήκος περίπου ένα μίλι, γίνεται κυριολεκτικά πανικός από το πλήθος των γατών που ζουν εκεί.

Ένας στρατός από άγριες γάτες «κυβερνά» το ψαροχώρι του νησιού, έχοντας καταλάβει όλα τα εγκατελελειμμένα σπίτια. Η αναλογία των γατών προς τους κατοίκους του νησιού είναι έξι προς ένα. Η σημερινή κατάσταση ξεκίνησε όταν οι κάτοικοι έφεραν μερικές γάτες για να σώσουν τις βάρκες τους από τα ποντίκια που υπήρχαν. Οι γάτες όμως πολλαπλασιάστηκαν… 


 



Περισσότερες από 120 γάτες κάνουν παρέα στους λίγους συνταξιούχους που έχουν αρνηθεί να εγκαταλείψουν το νησί. 


 



Το 1945, η Aoshima είχε 900 κατοίκους. Σήμερα το μοναδικό σημάδι ανθρώπινης δραστηριότητας είναι τα φέρι που έρχονται από την κυρίως χώρα για να επισκεφτούν το περίεργο «νησί των γατών» όπως το αποκαλούν. 


 



Αν σκεφτείτε ότι το νησί δεν έχει κανένα εστιατόριο, κανένα κατάστημα ή περίπτερο, τότε καταλαβαίνετε ότι οι μοναδικοί τουρίστες που το χαίρονται είναι όσοι λατρεύουν τις γάτες. 


 



Οι γάτες επιβιώνουν με μπάλες ρυζιού και πατάτες από τους κατοίκους, αλλά και με ενεργειακές μπάρες από τους τουρίστες. Οι ντόποι προσπαθούν να κρατήσουν τον πληθυσμό των γατών υπό έλεγχο, καθώς τουλάχιστον 10 γάτες έχουν ήδη στειρωθεί. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Του Thomas Peter για το reuters