Youropia Flag


04 Φεβρουαρίου 2011
Ειδήσεις
Θύμα κακής ιατρικής εκτίμησης έπεσε ο Κλέιζα
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sport24.gr, η ζημιά στο δεξί γόνατο του πρώην άσου του Ολυμπιακού, προήλθε από συνεχόμενες γκάφες του ιατρικού τιμ των Ράπτορς

Εδώ και περίπου δύο μήνες ο Λιθουανός φόργουορντ έκανε παράπονα στους γιατρούς της ομάδας του Τορόντο για έντονο πόνο στο δεξί του γόνατο. Άπαντες του έλεγαν ότι δεν πρόκειται και κάτι σοβαρό και πως μπορούσε να παίξει σφίγγοντας τα δόντια και κάνοντας καθημερινές θεραπείες μέχρι να υποχωρήσει το πρόβλημα.

 

Ο LK, που το καλοκαίρι άφησε τον Ολυμπιακό υπογράφοντας με τους Ράπτορς τετραετές συμβόλαιο αντί 18.800.000 δολαρίων, έκανε αυτό ακριβώς. Συνέχισε να παίζει στο 100% και ταυτόχρονα να υποβάλλεται σε θεραπείες, χωρίς φυσικά να υποψιάζεται την ζημιά που έκανε στο γόνατό του.
 

Το πρόβλημα είχε και άμεσο αντίκτυπο στην απόδοσή του, αφού δεν είχε καμία σχέση με τον παίκτη που μπήκε φουριόζος στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, βάζοντας συνεχώς 20άρες. Ο μ.ο του στο σκοράρισμα "έκατσε" στους 11,2 πόντους και ο χρόνος συμμετοχής του έπεσε κάτω από τα 25 λεπτά.

 

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οπότε και οι πόνοι άρχισαν να γίνονται πιο έντονοι, ο Κλέιζα διαμήνυσε στους γιατρούς ότι δεν πρόκειται να παίξει μέχρι να φύγουν εντελώς οι πόνοι. Η διοίκηση των Ράπτορς δυσφόρησε για το γεγονός, αφού εξακολουθούσε να πιστεύει ότι ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός.

 

Ακόμα και μετά την πρώτη μαγνητική τομογραφία που έκανε, υποστήριζαν ότι είναι σε θέση ν’ αγωνιστεί στην ομάδα με το 3ο χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (13-37). O Λιθουανός δεν έπαιξε στα τελευταία 10 ματς των Ράπτορς και όταν επισκέφθηκε έναν ορθοπεδικό στο Ντένβερ, την ομάδα όπουέπαιξε τα πρώτα 3 χρόνια της καριέρας του στο ΝΒΑ, έπεσε από τα σύννεφα στο άκουσμα της διάγνωσης. Είχε υποστεί σοβαρότατο τραυματισμό στον μηνίσκο και τον χόνδρο και ο γιατρός του διαμήνυσε πως πρέπει να χειρουργηθεί το συντομότερο δυνατό.

 

Η επέμβαση που έκανε (microfracture surgery), θεωρείται από τις πλέον δύσκολες και ο χρόνος αποθεραπείας μπορεί να φτάσει και τους 12 μήνες. Φυσικά ο Κλέιζα χειρουργήθηκε σε κλινική του Κολοράντο την Τετάρτη και σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι θα κάνει 10 μήνες για να επιστρέψει. Θα είναι απών από το Ευρωμπάσκετ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, που γίνεται στην πατρίδα του την Λιθουανία και το οποίο περίμενε πως και πως για να παίξει. Είναι περιττό ν’ αναφέρουμε πως ο Λιθουανός μακαρίζει το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού, που την περασμένη σεζόν στον Πειραιά τον είχε "μη βρέξει και μη στάξει".

 

Βεβαίως για τους Ράπτορς η περίπτωση Κλέιζα ήταν άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα παρόμοιων περιστατικών. Το προηγούμενο συνέβη με άλλον έναν Ευρωπαίο παίκτη, τον Πέτζα Στογιάκοβιτς. Στο ολιγόμηνο διάστημα της παραμονής του ένιωσε έναν ερεθισμό στο αριστερό γόνατο και αυτό μάζεψε υγρό και πρήστηκε. Όταν υποχώρησε το πρήξιμο οι Ράπτορς του είπαν ότι μπορεί να παίξει. Εκείνος, σε αντίθεση με τον Κλέιζα, αρνήθηκε και η διοίκηση το εξέλαβε ως εκβιασμό για να προχωρήσει το θέμα της εξαγοράς του.

 

Αυτή πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου και στη συνέχεια υπέγραψε στους Μάβερικς. Μέχρι και σήμερα η ομάδα του Ντάλας, που είναι πολύ ειαίσθητη σε ιατρικά θέματα, δεν του έχει επιτρέψει να παίξει σε αγώνα, μέχρι να είναι 100% υγιής. Το ντεπούτο του με τη φανέλα των Μαβς, κατά πάσα πιθανότητα στη βασική πεντάδα, θα γίνει τα ξημερώματα της Τρίτης κόντρα στους Καβαλίερς.

 

 

Πηγή:  www.sport24.gr