Youropia Flag


25 Φεβρουαρίου 2011
Ειδήσεις
Παναχαϊκή: Δίνει το 68% ο Κούγιας
Εκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας αφού όπως δήλωσε κι ο ίδιος, μερίδα των ΜΜΕ εξέλαβε ως ειρωνική την απόφαση του να δώσει το 68% των μετοχών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της πατρινής ομάδας:''Ο λόγος που σας κάλεσα εδώ σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν ότι η πρόσκληση που απηύθυνα πέρασε ως ειρωνική από μερίδα του Τύπου, αλλά και από την Ερασιτεχνική, αντίθετα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην εφημερίδα "Γνώμη", που την έγραψε όπως την ανέφερα. Η απόφασή μου είναι οριστική και το 68% των μετοχών πηγαίνει στους φιλάθλους. Αφού λοιπόν καλλιεργείται η εντύπωση πως δεν είμαι επαρκής και λένε κάποιοι πως δεν μπορώ να διοικώ οι μετοχές να πάνε στον λαό της Παναχαϊκής. Iσως είναι το πιο ιδανικό, καθώς με την παρουσία τους στο νέο διοικητικό συμβούλιο που θα υπάρχει, θα εξασφαλίζεται το ποσό των 100.000 ευρώ που είναι τα έξοδα του μήνα, καθώς τα μισά των χρημάτων αυτών (50.000) είναι τα χρέη. Μπορεί τη μια να είναι 23.000 ή 28.000 ευρώ και αυτά καταβάλλονται από εμένα τον ίδιο προκειμένου να ζει η Παναχαϊκή.

Στη Γ' Εθνική κατηγορία το σύνολο για να λειτουργήσει μια ομάδα είναι 600.000 ευρώ με τους χορηγούς να δίνουν στην ΠΑΕ, καθώς είναι ανώνυμη εταιρία το ποσό των 20.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα οι διαχειριστές  θα πρέπει να βρίσκουν κάθε μήνα 50.000 ευρώ. Η πρόθεσή μου είναι να περιέλθουν οι μετοχές της ΠΑΕ Παναχαϊκή στον λαό της. Αφού εγώ δεν κατάφερα να είμαι κατάλληλος έχοντας εξοφλήσει τον προηγούμενο πρόεδρο Κώστα Μακρή, ας φύγω. Να ξέρουν όμως πως δεν θα έχουν απαίτηση να από τον προηγούμενο πρόεδρο, καθώς εγώ θα έχω αυτή την ευθύνη.

Τα χρέη που έχουν μείνει αγγίζουν τα 550.000 ευρώ τα οποία είναι ρυθμισμένα στο ΙΚΑ 90 δόσεις και στην ΔΟΥ 40 δόσεις  και αυτοί που επιθυμούν να αποκτήσουν τις μετοχές της ΠΑΕ δεν θα αγοράσουν μαγαζί χρεωμένο, αλλά ολοκάθαρη εταιρία.

Δεν βλέπω ως παιχνίδι την ανακοίνωση, που εξέδωσα, θα πρέπει και ο Δήμος Πατρέων και η Περιφέρεια να αποκτήσουν μετοχές. Διαθέτω λοιπόν το 68% της εταιρίας κι όποιος διαθέτει το 67% κάνει διαχείριση αυτής. Αν μου δώσουν εγγυήσεις δεν έχω πρόβλημα. Αν χρειαστεί μπορεί ο Δήμος Πατρέων να πάρει δάνειο και να προχωρήσει, όλα αυτά έως τις 30 Μάιου, που τελειώνει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Ακόμη αυτό μπορεί να γίνει ακόμη κι όταν η ομάδα βρίσκεται στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Αρα λοιπόν όλα είναι μελετημένα με την πρόταση να είναι πολύ σοβαρή. Αύριο, ο Τάσος Χριστακόπουλος θα ανοίξει λογαριασμό στην Αχαϊκή τράπεζα κι θα ανοιχτεί στο όνομα όλων για το ποσοστό των μετοχών. Φαντάζομαι πως η Ερασιτεχνική θα δώσει το καλό παράδειγμα και τα μέλη της 70 στο σύνολο να βάλουν από 5.000 ευρώ ο καθένας τους. Αν δεν συγκεντρωθούν τρία εκατομμύρια ευρώ, αλλά ένα εκατομμύριο δεσμεύομαι πως θα περιμένω έως τα Χριστούγεννα. Δεν θέλω εγώ να είμαι πρόεδρος ας είναι ο Δήμαρχος Πατρέων ή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, θα συμμετάσχω κι εγώ σε αυτό, θα βάζω χρήματα, αλλά θα βάλουν κι άλλοι, ωστόσο αυτά που αναφέρω τώρα, θα πρέπει να γίνουν πράξη.

Εάν εμφανιστεί κάποιος και μου δώσει τρία εκατομμύρια ευρώ δεν τα δέχομαι, αλλά θα απαιτήσω όλα όσα έχω δαπανήσει, καθώς με αυτό τον τρόπο γίνεται ο χαλίφης στη θέση χαλίφη. Άλλωστε η οικογένειά μου θέλω να είναι ταυτισμένη με την Παναχαϊκή. Το πλάνο μου είναι συγκεκριμένο και το συνοψίζω:

Πρώτον: Ανοίγεται λογαριασμός, δεύτερον: Δήμος Πατρέων, τρίτον: Επιμελητήριο, τέταρτον: 100 ευρώ η κάθε μετοχή. Αυτό είναι το δικό μου πλάνο κι αυτονόητο να μην αξιοποιηθεί από τους φορείς. Θέλω να διατηρήσω την παρουσία μου στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Σίγουρα αγωνιστικά υπάρχουν ερωτήματα, όμως απομένουν 10 αγωνιστικές και προσωπικά βάζοντας τα πράγματα κάτω θα φτάσουμε στο τέλος Μαϊου και το ποσό να είναι κομβικό ώστε να μην υπάρχουν ύβρεις προς το πρόσωπό μου και την οικογένειά μου, αλλά και συγκεντρώσεις. Στην πράξη φαίνεται άλλωστε το μεράκι κι όχι στις συγκεντρώσεις.

Δεν επιθυμώ να φύγω, αλλά ήταν δική μου επιλογή από όπου αποχώρησα. Είτε όταν ήμουν στην ΑΕΚ, είτε στον Ηρακλή, είτε στον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο άφησα παντού έργο. Η ΠΑΕ από την πλευρά της θα έχει συνεργασία με όλα τα ΜΜΕ προκειμένου να ενημερωθούν όλοι για την κίνησή μου αυτή. Η δική μου Παναχαϊκή δεν φόρεσε πράσινες φανέλες ως εδώ και μην παρέκει, μεγάλωσα πια και το πετσί μου δεν τρώγεται, αυτό ισχύει για όλους, ακόμη και για τον πρώην Δήμαρχο Ανδρέα Φούρα".