Youropia Flag


25 Φεβρουαρίου 2011
Ειδήσεις
NFL: Δεν παίζουν πόκερ οι αθλητές!
To αρμόδιο όργανο του εθνικού πρωταθλήματος του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, η NFL, δεν επιτρέπει στους αθλητές του πρωταθλήματος να πάρουν μέρος σε φιλανθρωπικό τουρνουά πόκερ.

 

 

Η πολιτική της NFL (National Football League) είναι πολύ αυστηρή σε ό,τι αφορά τα τυχερά παιχνίδια, πράγμα αρκετά αστείο αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ο τζόγος (όπως το στοίχημα) που αυξάνουν τη δημοτικότητα και τα χρήματα που εισρέουν για τον επαγγελματικό αθλητισμό και τις λίγκες σε πολλές χώρες.

 

Συγκεκριμένα, 25 αθλητές της NFL είχαν προσκληθεί για να συμμετάσχουν στο τουρνουά πόκερ που διοργάνωσε το σαββατοκύριακο το Starkey Hearing Foundation, για ανθρώπους με προβλήματα ακοής.

 

Το τουρνουά, το «Raising Money for Africa», συγκέντρωσε δεκάδες αστέρες, όπως ο Steve Martin και ο Lou Ferrigno. Όμως, παρά το φιλανθρωπικό χαρακτήρα μιας διοργάνωσης που προσέλκυσε μεγάλα ονόματα, οι αθλητές δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν.

 

Όπως σημειώνουν αναλυτές, το πιθανότερο πρόβλημα που προέκυψε ήταν ότι οι αθλητές δεν προσκλήθηκαν ως ιδιώτες, αλλά ως «αθλητές της NFL». Η λίγκα είναι πολύ προστατευτική σε σχέση με τη χρήση του ονόματος και του λογότυπού της -όταν δεν πληρώνεται γι αυτό.

 

Πολλοί από τους αθλητές παρ' όλα αυτά εμφανίστηκαν στο τουρνουά, ακόμα και αν δεν πήραν μέρος και δήλωσαν την υποστήριξή τους στο γεγονός.

 

Κάπως έτσι όμως, μια από τις μεγαλύτερες λίγκες παίρνει θέση σχετικά με το ερώτημα αν είναι τυχερό παιχνίδι το πόκερ ή όχι. Μια θέση που θα θέλαμε να αντιπαραβάλουμε με την κίνηση Καναδικού αθλητικού site, να προτείνει τον Jonathan Duhamel, νικητή του φετινού World Series of Poker Main Event,  για αθλητή της χρονιάς...

 

PokerNostra.gr